8.9.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Стојан Андов, првиот Претседател на Собранието на Република... 

Фалеристика
18.8.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ја одликуваше Армијата на Република Северна Македонија со Орден... 

Фалеристика
23.7.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Горан Стефановски, Зафир Хаџиманов, Ремзи Несими и... 

Фалеристика
10.4.2021

Неговото Кралско Височество Принцот Филип, Војвода од Единбург, Принц на Грција и Данска, конзорт на Кралицата Елизабета II на Обединетото... 

Хералдика
15.10.2020

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски го одликуваше Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“ со Орден... 

Фалеристика
18.8.2020

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Баталјонот за воена медицинска поддршка и Третиот... 

Фалеристика
5.12.2019

На 5 декември 2014 година на седница на Владата на Република Македонија беше усвоен нацрт-закон за нов државен грб кој е хералдички и базиран... 

Хералдика
6.9.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше припадниците на Територијалната противпожарна бригада... 

Фалеристика
18.8.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше сквадронот на транспортни хеликоптери на Армијата... 

Фалеристика
15.6.2019

Знамето на Kралството Данска, познато и како „Данеброг“, денеска ја прославува својата 800-та годишнина.  Според легендата, на 15 јуни... 

Вексилологија
12.5.2019

Грбот на претседателот на Република Северна Македонија е усвоен на 2 декември 2009 година, на иницијатива на четвртиот претседател, д-р... 

Хералдика
7.5.2019

Грбот на Папата Франциск е син штит на кој се претставени: златно сонце во раскош со 32 зраци на кое е испишан црвен христограм „IHS“ крунисан... 

Хералдика
20.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше професорите Акан Сувер и Исмаил Серагелдин со Медал за... 

Фалеристика
19.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше истакнатите научни работници, лингвисти и македонисти... 

Фалеристика
12.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше истакнатите научни работници, лингвисти и македонисти... 

Фалеристика