5.6.2017

Македонското хералдичко здружение, по повод 10 Јуни – Меѓународниот ден на хералдиката ги организира следниве предавања: Иван Нацевски ПРИПИШАНИТЕ... 

Вести
9.5.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ја одликуваше Македонската опера и балет со Орден за заслуги за Македонија. Македонската... 

Фалеристика
24.3.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ја одликуваше Агенцијата за разузнавање со Орден Илинден – 1903 година. Агенцијата... 

Фалеристика
7.3.2017

Македонската радио телевизија започна со емитување на документарна серија „Симболите на Македонија во споредба со другите земји“.... 

Вести
20.1.2017

Знамето на Претседателот на Соединетите Американски Држави се состои од печатот на Претседателот поставен на темносина позадина. Тоа... 

Вексилологија
31.12.2016

Македонското хералдичко здружение на својата веб страница го објави 10-от број на „Македонски хералд“. Во него можете да прочитате... 

Вести
15.12.2016

Популарниот Јутјуб канал „Geography Now“, кој ги претставува земјите во светот и зборува за нивната географија, природата, односите со соседите,... 

Вексилологија
7.12.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше протојереј-ставорофор проф. д-р Јован Таковски, професор и прв... 

Фалеристика
6.12.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше Факултетот за музичка уметност Скопје со Орден за заслуги за... 

Фалеристика
11.11.2016

Човечката природа е водена и изразувана преку симболи. Од наједноставно и интимно изразување љубов до поистоветување на групи и поединци,... 

Статии
1.11.2016

На референдум кој треба да се одржи до крајот на годината народот на Мавританија ќе одлучи дали да го промени своето знаме. Предлогот... 

Вексилологија
26.10.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше Драмскиот театар Скопје со Орден за заслуги за Македонија. Театарот... 

Фалеристика