„Geography Now“ објави видео за симболите на Република Македонија

Вексилологија

Популарниот Јутјуб канал „Geography Now“, кој ги претставува земјите во светот и зборува за нивната географија, природата, односите со соседите, демографијата и политичките односи во нив, деновиве објави видео во кое зборува за знамето и амблемот на Република Македонија: