Портрети на хералдички службеници на Англија

Хералдика

Изложба наречена „Луѓето на кралицата“ ќе биде отворена овој месец во Лондон. Тоа е изложба на портрети на кралските службеници на кралицата Елизабета II во своите традиционални униформи.

Меѓу нив се портретите на двајца од хералдичките службеници на Англија, Велс и Северна Ирска – Томас Вудкок, КВР, Главниот хералдички крал на жартиерата и Питер О’Донахју, Еск., Редовниот Јорк хералд.