2.8.2022

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски постхумно ги одликуваше Крсте Црвенковски со Орден на Република... 

Фалеристика
19.7.2022

Знамето на Европската унија се состои од сино поле со круг од 12 златни петокраки ѕвезди во средината. Тоа е усвоено на 8 декември 1955 година. Тоа... 

Вексилологија
30.5.2022

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски го одликуваше нобеловецот Пол Кругман и Стопанската комора на Република... 

Фалеристика
25.3.2022

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски го одликуваше Милица Стојанова, Милка Ефтимова и Стојна Вангеловска... 

Фалеристика
16.10.2021

Непосредно пред 30-годишнината од независноста, на 5.9.2021 година со Каролина Петковска во емисијата „Неделен магазин“ на МРТ1 зборувавме... 

Вексилологија
8.9.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Стојан Андов, првиот Претседател на Собранието на Република... 

Фалеристика
18.8.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ја одликуваше Армијата на Република Северна Македонија со Орден... 

Фалеристика
23.7.2021

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Горан Стефановски, Зафир Хаџиманов, Ремзи Несими и... 

Фалеристика
10.4.2021

Неговото Кралско Височество Принцот Филип, Војвода од Единбург, Принц на Грција и Данска, конзорт на Кралицата Елизабета II на Обединетото... 

Хералдика
15.10.2020

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски го одликуваше Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител“ со Орден... 

Фалеристика
18.8.2020

Претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски ги одликуваше Баталјонот за воена медицинска поддршка и Третиот... 

Фалеристика
5.12.2019

На 5 декември 2014 година на седница на Владата на Република Македонија беше усвоен нацрт-закон за нов државен грб кој е хералдички и базиран... 

Хералдика