7.12.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше протојереј-ставорофор проф. д-р Јован Таковски, професор и прв... 

Фалеристика
6.12.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше Факултетот за музичка уметност Скопје со Орден за заслуги за... 

Фалеристика
11.11.2016

Човечката природа е водена и изразувана преку симболи. Од наједноставно и интимно изразување љубов до поистоветување на групи и поединци,... 

Статии
1.11.2016

На референдум кој треба да се одржи до крајот на годината народот на Мавританија ќе одлучи дали да го промени своето знаме. Предлогот... 

Вексилологија
26.10.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше Драмскиот театар Скопје со Орден за заслуги за Македонија. Театарот... 

Фалеристика
25.10.2016

На 25 октомври, во 1689 година генералот во австриската војска Енеа Силвио Пиколомини наредил да се запали градот Скопје, поради епидемијата... 

Хералдика
22.10.2016

Членот на Македонското хералдичко здружение, Иван Нацевски, во своето гостување на Македонското радио на 21.10.2016 година зборуваше за... 

Хералдика
19.10.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ја одликуваше Народната банка на Република Македонија со Орден за заслуги за... 

Фалеристика
1.10.2016

Светскиот ден на вексилологијата се одбележува на 1 октомври. Чествувањето на овој ден започнува од оваа година, на иницијатива на Скот... 

Вексилологија
28.9.2016

Во своето гостување на Македонското радио на 27.9.2016 година, м-р Јован Јоновски меѓу останатото зборуваше за историските факти околу изборот... 

Хералдика
4.9.2016

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, г. Никола Груевски на 4.9.2016 година, денот на канонизација на Света Мајка Тереза, покрена иницијатива за донесување... 

Фалеристика
19.8.2016

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше Одделот за гранични работи и миграции и Единицата за обука и поддршка... 

Фалеристика