1.10.2017

На 27-от Меѓународен вексилолошки конгрес, одржан од 7 до 11 август во Лондон, Меѓународната федерација на вексилолошки здруженија (FIAV)... 

Вексилологија
18.8.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше Командата за обука и доктрини, Баталјонот за почести и 4. механизиран... 

Фалеристика
11.8.2017

На првото продолжение на 41-та седница, одржанo на 11 август 1992 година, Собранието на Република Македонија го усвои Законот за знамето... 

Вексилологија
21.7.2017

Во своето предавање за одбележување на 10 Јуни – Меѓународниот ден на хералдиката, Иван Нацевски ги претстави новите сознанија за... 

Хералдика
22.6.2017

„Секое големо движење во историјата има свое знаме.“ Воден од ова мото, Гад В Хакими, графички дизајнер од Израел, ја покрена иницијативата... 

Вексилологија
6.6.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше ракометарите и стручниот тим на ракометниот клуб „Вардар“ со... 

Фалеристика
5.6.2017

По повод 10 Јуни – Меѓународниот ден на хералдиката, на иницијатива на Коста Стаматовски, Македонското хералдичко здружение организира... 

Вести
9.5.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ја одликуваше Македонската опера и балет со Орден за заслуги за Македонија. Македонската... 

Фалеристика
24.3.2017

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ја одликуваше Агенцијата за разузнавање со Орден Илинден – 1903 година. Агенцијата... 

Фалеристика
7.3.2017

Македонската радио телевизија започна со емитување на документарна серија „Симболите на Македонија во споредба со другите земји“.... 

Вести
20.1.2017

Знамето на Претседателот на Соединетите Американски Држави се состои од печатот на Претседателот поставен на темносина позадина. Тоа... 

Вексилологија
15.12.2016

Популарниот Јутјуб канал „Geography Now“, кој ги претставува земјите во светот и зборува за нивната географија, природата, односите со соседите,... 

Вексилологија