20.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше професорите Акан Сувер и Исмаил Серагелдин со Медал за... 

Фалеристика
19.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше истакнатите научни работници, лингвисти и македонисти... 

Фалеристика
12.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше истакнатите научни работници, лингвисти и македонисти... 

Фалеристика
1.3.2019

Претседателот на Република Северна Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше професионалните војници на Армијата на Република Северна... 

Фалеристика
6.2.2019

Знамето на Северноатлантската алијанса се состои од темносино поле на кое во бела боја е претставен амблемот на алијансата, кој претставува... 

Вексилологија
4.2.2019

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше Мустафа Сани Шенер, главен извршен директор и претседател на... 

Фалеристика
23.12.2018

Веб-страницата со најголемата архива на територијални грбови од светот, Heraldry of the World издвои 6 од македонските општински грбови. Меѓу... 

Хералдика
24.10.2018

Знамето на Обединетите нации се состои од официјалниот амблем на организацијата во бела боја поставен централно на светлосина позадина.... 

Вексилологија
11.9.2018

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше проф. Јован Павлевски со Медал за заслуги за Македонија. Професорот... 

Фалеристика
18.8.2018

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов ги одликуваше 1. механизиран пешадиски баталјон и Баталјонот за врски на Армијата... 

Фалеристика
6.6.2018

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов го одликуваше проф. д-р Хајнц Брандл, австриски геотехнички инженер, со Медал... 

Фалеристика
25.5.2018

Палатата Кенсингтон го објави грбот на НКВ Војвотката од Сасекс, Меган Маркл. Грбот ѝ е доделен на војвотката со одобрение на НВ Кралицата... 

Хералдика